Return to Concursuri

Concursul Naţional de Creaţie literară „Ion Creangă”

 
 

Aflat la ediţia a VIII-a( fara taxă),concursul se adresează elevilor din clasele II-XII și are două secţiuni:

1.Creaţie literară în limba română (II-VIII)şi în limba engleză (V-VIII);

2.Traduceri din poezia contemporană română în limba engleză (VIII-XII).Nota!Editia 2013 accepta si interpretarea unui text poetic din volumul „Cincizeci si cinci”- Nicolae Baciut, precum si 3 traduceri intr-o alta limba straina decat cea engleza(la solicitarea dvs!!)!Toate lucrarile vor intra in concurs!

Termenul de primire a lucrărilor este 20 II/1 III 2013( a se vedea regulamentul!), iar premierea va avea loc la sfârşitul lunii martie, 2013. Concursul nu percepe taxă!

Persoană de contact:olaru_angi2006@yahoo.com

Concursul de creaţie literară “Ion Creangă”, organizat de Şcoala gimnazială “Ion Creangă” Brăila, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Biblioteca Judeteană „Panait Istrati” Brăila şi Muzeul Brăilei se află la ediţia a VIII-a, reuşind să adune în jurul său elevi din, aproape, toate zonele ţării, precum şi din Republica Moldova.

La ediţia a VII-a au intrat în concurs aproximativ 2000 de lucrări din toate judeţele tării, sectoarele oraşului Bucureşti şi Republica Moldova.

Ediţia a VIII-a va avea ca invitat de onoare, ca de fiecare dată, pe scriitorul şi publicistul Nicolae Băciuţ din Tg. Mureş, redactor-şef al revistei „Vatra veche”, membru al Uniunii Scriitorilor din România, în calitate de preşedinte al juriului.

Alte mail-uri utile:

poeziile_lui_baciut@yahoo.com

ioncreanga1889@yahoo.com
 

Legături către organizatori:

site concurs « Ion Creanga» :


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien