Return to Despre amfibieni

Giganţii din Rio-Muni

amfibieni 5În Africa Ecuatorială, în jungla deasă din Rio Muni, în preajma cascadelor de pe râul Mbia trăieşte cel mai mare batracian actual, Conrana goliath. Broasca are dimensiuni gigantice: 3,5 kg greutate, 33 cm diametrul capului, 44-45 cm labele dinapoi. Lungimea totală a corpului poate ajunge până la 70-75 cm.
Trăieşte în regiuni ploioase şi împădurite, pe un areal limitat la o fâşie lungă de 150 de mile şi lată de cel mult 60 de mile.
A fost descoperită abia la începutul secolului nostru în anul 1906.
În ciuda dimensiunilor ei impresionabile, nu este deloc greoaie, ci dimpotrivă, este de o rară agilitate, în plus posedă la perfecţie arta de a se camufla. Prinderea unei broaşte gigant cere din partea vânătorilor multă experienţă, uneori chiar o răbdare de fier. Tribul fang, care trăieşte în apropierea locurilor preferate de Conrana, a învăţat să prindă broaştele într-un fel de năvod, aruncat de la distanţă, cu precizia cu care cowboy-ul îşi aruncă lasoul.
În rest nu se deosebeşte de ceilalţi amfibieni.
Broasca adultă nu are alţi duşmani în afara crocodililor şi a localnicilor din tribul fang, pentru care carnea broaştelor gigant este o adevărată delicatesă. Carnea broaştei este albă fragedă şi extrem de gustoasă.


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien