Return to Încrengătura Arthropoda

Subîncrengătura Mandibulata

Subîncrengătura Mandibulata

Clasa Crustacea

 

  • Constituie o clasă de artropode bine definită fiind caracterizată nu numai prin învelişul corpului (Denumiţi-l şi caracterizaţi-l) dar şi prin numărul de anterie (câte perechi, prin ce se deosebesc) şi prin structura particulară a picioarelor; picioare bifurcate sau biramate, tendinţa mai mică de contopire a segmentelor. Dintre organele de simţ deosebit de dezvoltaţi sunt ochii (Descrieţi-i).
  • Primele perechi de picioare devin maxilipede, sunt înarmate cu ………. şi servesc pentru ………….
  • Sunt animale exclusiv ……………. După mediul de viaţă fiind răspândite în ape dulci şi sărate.

Ştiaţi că…

Există crustacee inferioare, cu un număr variabil de segmente, crustacee superioare, cu un număr fix de segmente şi crustacee foliacee cu picioarele lăţite ca nişte frunze ele fiind cele mai primitive crustacee. La ostracode animalul întreg este închis într-o carapace cu două valve în formă de scoică din care ies la exterior numai extremităţile picioarelor. …

Recunoaşteţi animalul

Râul, lacul îl adoptă Apa-i mediul ideal Cine-l vrea la el acasă Un acvariu. N-o să iasă. Linge tot, nimic nu lasă Despre hrană, nici un zor E animal omnivor Roşu-i dacă-l încălzeşti. Are-n faţă cei doi cleşti Un minut dacă-l priveşti Pe verticală citeşti Şi numele îl ghiceşti.  


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien