Return to Încrengătura Arthropoda

Clasa Hexapoda – Insecte

  • InsecteSe deosebesc de celelalte antenate prin alcătuirea corpului lor din trei regiuni (Care sunt acestea?).
  • Insectele sunt superioare tuturor nevertebratelor atât prin numărul speciilor cât şi prin numărul indivizilor.
  • Dintr-un milion şi jumătate de specii de animale cunoscute 70-75% îl formează insectele.
  • Cu excepţia mărilor unde insectele sunt rare ele populează cele mai diverse regiuni ale globului atât pe uscat cât şi în ape dulci. Trăiesc chiar parazite pe om, animale şi plante.
  • „Noi nu recoltăm ceea ce semănăm, ci ceea ce ne lasă insectele” s-a zis odată foarte nimerit.
  • Cu toate acestea, omul nu ar putea recolta prea mult de la plantele superioare, folositoare dacă nu ar exista insectele care să mijlocească fecundarea. Simbioza dintre insecte şi plantele cu flori a contribuit, desigur, la dezvoltarea atât a insectelor cât şi a plantelor, în istoria globului nostru pământesc această dezvoltare este unică.
  • Capul insectelor poartă ………. antene de diferite forme (Daţi exemple de la insectele învăţate) doi ochi ……… şi aparatul bucal format din şase piese bucale (Care sunt?) modificate după tipul de hrană (Daţi exemple la grupele de insecte învăţate).
  • Toracele alcătuit din ………….. segmente poartă……………. perechi de aripi (De ce se numesc hexapode?).
  • Abdomenul este format dintr-un număr variat de segmente (De obicei ………..). Aparatul respirator este alcătuit din trahei.
  • Se înmulţesc prin …………. (cale sexuată) rar prin partenogeneză. Dezvoltarea se face prin ……………… (Care sunt stadiile metamorfozei complete Dar a celei incomplete?)

Ştiaţi că…

Există insecte microscopice, care nu au antene, aparatul bucal e prevăzut cu piese alungite şi ascuţite, prima pereche de picioare are rol tactil, este mai lungă şi orientată înainte. Lăcustele de noapte prezintă forme interesante de adaptare, prin imitarea unor părţi de plantă. Lăcustele migratoare în formă de frunză seamănă complet după culoare şi formă …

Recunoaşteţi animalele

1. Ca zăpada, ca laptele Sau versuri fără rimă, Culoare, rasă de oameni, De porcine, sclerotică. La masculin, singular E prima parte. Nu e rar. De pui alături partea a doua Un nume, prea cunoscut nouă Vei găsi cu siguranţă O insectă prea isteaţă, Harnică, folositoare. Spune-o deci în gura mare ……………………. 2. Dig în …


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien