Return to Articole

Priorități și superlative

 
 

Culese de Ion Marinescu

–        Prima așezare cu privilegiu de oraș liber din Țara Românească: Câmpulung Muscel

–        Primul pod peste Dunăre, care leagă malul românesc de celălalt, este construit de către arhitectul grec Apollodor din Damasc, între Drobeta și Pontes, în lungime de 1135 m.

–        Primul turn de pe teritoriul țării: Turnul lui Sever de la Drobeta Turnu Severin (sec. II d.Hr.)

–        Primul amfiteatru antic din România este amfiteatrul roman de la Sarmizegetusa (Ulpia Traiana) din secolul II, construit din piatră locală, cu bolți din cărămidă și cu acoperișul (când a existat) din țiglă, în formă eliptică, cu axa principală de 90 metri și cea secundară de 70 metri, având o capacitate de 5000 spectatori.

–        Prima cale ferată din România se construiește în perioada anilor 1846-1854, între orașele Oravița și Baziaș

–        Prima linie de telegraf electric Timișoara – Viena se inaugurează în anul 1853

–        Primul oraș din lume iluminat cu petrol a fost Bucureștiul, începând cu anul 1856 până când s-au introdus lămpile cu ,,gaz aerian”.

–        Prima legătură telefonică în țară se realizează în anul 1882.

–        Prima linie telefonică particulară se instalează în București între magazinul și tipografia ,,Socec”, în anul 1883.

–        Primul oraș din Europa care introduce iluminatul electric al străzilor: Timișoara, în anul 1884.

–        Prima organizație internațională de aviație comercială este constituită la Paris în 1 octombrie 1921 și se numește ,,Compania franco-română de aviație” și are ca rută Paris – Praga – Viena – Belgrad – București – Constantinopol. Cursa inagurală Paris – București este făcută în 19 octombrie 1921 (în 14 ore), cu patru escale (Strasbourg, Praga, Budapesta si Turnu Severin) de către două avioane de pasageri (unul cu cinci locuri și altul cu trei locuri).

–        Cel dintâi și cel mai puternic dintre regii care au domnit vreodată peste Tracia, care unește triburile geto – dace din regiunile intercarpatice și extracarpatice și cel care pune bazele statului centralizat dac, cu centrul politic, militar, economic și religios la Grădiștea Muncelului (Sarmizegetusa) este Burebista.

–        Primele monede dacice sunt monedele de ,,tip Hunedoara” (cosoni). Acestea aveau pe avers capul lui Heracles, iar pe revers un călăreț.

–        Prima pace încheiată de statul dac este cea din anul 89 d.Hr. cu Roma.

–        Primele plante cultivate de locuitorii din România de atunci: grâul și orzul.

–        Primele animale domestice de la noi: oaia, capra și porcul.

–        Prima dată cultura cartofului se introduce în Moldova în anul 1818.

–        Prima mașină de ,,bătut” grâul aparține lui C. Râureanu care, pentru această invenție, obține la Paris medalia de aur în anul 1862.

–        Primele diorame din lume, cu ajutorul cărora viețuitoarele sunt prezentate în mediul lor de viață, sunt concepute și folosite, în anul 1893, la Muzeul de istorie naturală din București, de către Grigore Antipa.

–        Primele experiențe pentru producerea ploii artificiale, cunoscute în lume, sunt efectuate de savanta română Ștefania Mărăcineanu în Sahara (Algeria) în vara anului 1934.

–        Primele șine și vagonete din lume, asemănătoare cu cele de azi, au apărut în secolul al XIV-lea, la mina de aur din Brad, ca urmare a invenției unui miner român. Șinele, confecționate din prăjini lungi de lemn, erau prevăzute și cu macaz. Interesant este faptul că vagoanete, ca cele de la Brad, au fost folosite și în minele din Anglia, dar abia cu 200 de ani mai târziu.

–        Primul furnal din țară s-a construit în anul 1750 la Toplița, județul Hunedoara. Furnalul, cu creuzet, avea înălțimea de 8.53 metri și o capacitate de 1200 tone fontă anual.

–        Primul vas românesc, construit în Șantierele navale de la Giurgiu, ancorează în Constantinopol în anul 1834.

–        Prima mașină cu aburi din Transilvania intră în funcțiune la Zlatna în anul 1838.

–        Primele laminoare, acționate de mașini cu aburi, sunt date în exploatare la Reșița în anul 1846.

–        Prima moară mare, înzestrată cu o mașină cu aburi, valțuri și site, este cea de la București (Moara lui Assan – 1853).

–        Primul zbor experimental din lume, cu un avion cu reacție, inventate și pilotat de românul Henri Coandă, are loc lângă Paris, în 16 decembrie 1910,

–        Prima țară din lume, care construiește avioane în serie: România. În anul 1911, pe un aerodrom de lângă Chitila, prevăzut cu ateliere de construcții, sunt construite patru aparate de tip Farman.

–        Primele experiențe din lume de folosire a unui aparat de telegrafie fără fir pe un avion au loc în 1912 la Constanța.

–        Primul bec cu reglare automată a curentului de aer și gaz (,,becul Teclu”) este construit de Nicolae Teclu în anul 1898. (Becul este introdus apoi în toate laboratoarele lumii).

–        Primul automobil aerodinamic fără diferențial aparține lui Aurel Presu (invenție brevetată în Germania în anul 1924).

–        Primul hidroplan din lume este proiectat și realizat de inginerul român A. Stoika, iar primul zbor cu astfel de aparat cu elice are loc în 15 august 1925.

–        Prima locomotivă românească de cale ferată este construită la 14 septembrie 1926, la Reșița.

–        Prima cabină catapultabilă de avion est invenția românului Atanasie Dragomir, experimentată la 25 august 1929. Azi este singura posibilitate de salvare a piloților și echipajelor avioanelor supersonice.

–        Prima autosanie cu elice este inventată de inginerul Radu A. Stoika.

–        Prima folosire a laserelor, din istoria construcțiilor hidroenergetice din România, se face pe Lotru la săparea (alinierea) tunelurilor în stâncă în anul 1973. Laserele sunt executate la Institutul de fizică atomică din București.

–        Primul care introduce (în anul 1959) structurile cunoscute sub numele de ,,geometrii oscilante”: Dan Barbilian (poetul Ion Barbu).

–        Prima însemnare de limbă ,,strămoșească” ar fi cuvintelele ,,Torna, torna, fratre”, (întoarce-te, întoarce-te frate) rostite de un soldat ,,în limba părintească”, în cursul unui marș de noapte efectuat cu ocazia retragerii trupelor romano-bizantine, conduse de Comentiolus, comandantul Traciei.

–        Primul român care pune piciorul pe creasta fortificației Grivița I (30 august 1877, ora 20) este soldatul Ion Grigore din Batalionul de vânători comandat de maiorul Candiano Popescu. Ajutat apoi de către caporalul Nică Vasile și sergentul Stan Gheorghe smulge din mâinile unui turc drapelul otoman. Pentru fapta sa eroică, soldatul Ion Grigore este decorat de țarul Rusiei, Alexandru, cu cea mai înaltă distincție rusească ,,Crucea Sf. Gheorghe”.

–        Prima participare a României la Jocurile Olimpice (fotbal și rugby) are loc în anul 1924 la Paris.

–        Prima medalie olimpică de aur, decernată unui sportiv român, în istoria Jocurilor Olimpice, este cucerită de trăgătorul la armă liberă calibru redus, Iosif Sîrbu, la cea de-a XV ediție a Jocurilor Olimpice de vară de la Helsinki (poligonul Malmi) în 29 iulie 1952.

–        Prima notă de zece în istoria gimnastici mondiale este obținută la Olimpiada de la Montreal, în anul 1976, de Nadia Comăneci, în vârstă de 14 ani, care devine astfel prima campioană care a obținut la olimpiadă 10 din 10, nota perfecțiunii.

–        Prima medalie de aur în probele olimpice de caiac este cucerită tot la Montreal de Vasile Dîba.

–        Cea mai bună sportivă din lume a anului 1976: Nadia Comăneci

ș.a.m.d.

 


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien