Return to Fizică

Doi fizicieni celebri

 

Sir Isaac Newton

Mișcarea Universului poate fi calculată. Sufletul omului însă nu.

Pentru mine, aceasta contradictie este enorma, dar nu cred ca altcineva sa se fi confruntat vreodata cu aceeași contradicție.

O forţă aplicată asupra unui corp este direct proporţională cu rata de schimb a momentului corpului sau masa acestuia, înmulţită cu accelerația.

Daca am vazut departe, este pentru ca am stat pe umerii giganților.

Nu stiu cum ma vede lumea, dar eu insumi ma vad doar ca pe un copil care se joaca pe malul marii, incercand sa gaseasca din cand in cand cate o pietricica mai neteda sau o scoica mai frumoasa decat cele obisnuite, in timp ce imensul ocean al adevarului se afla nedescoperit in intregimea sa, inaintea lui…..”

Schimbarea corpurilor în lumină, şi a luminii în corpuri, este în conformitate cu evoluţia Naturii, care pare încântată de aceste transformări.

Nici o ştiinţă nu este la fel de bine atestată ca religia Bibliei!

Geometria nu ne învaţă să desenăm aceste linii, ci ne cere să le desenăm; ea cere ca elevul să fie învăţat la început să descrie liniile cu exactitate, mai înainte de a învăţa geometria; apoi să i se arate cum pot fi rezolvate problemele prin intermediul acestor operaţii.

Corpurile nu acţionează asupra luminii la distanţă, şi prin acţiunea lor nu îi curbează razele?

Dacă am făcut descoperiri valoroase în viaţă, aceasta se datorează mai mult răbdării şi atenţiei decât oricărui alt talent.

Platon este prietenul meu, Aristotel este prietenul meu, dar cel mai bun prieten al meu este adevărul.

Este temperamentul părţii înfierbântate şi superstiţioase a omenirii, în probleme de religie, să îndrăgească misterele şi, din acest motiv, să le placă cel mai mult ceea ce înţeleg cel mai puţin.

Eram atunci la apogeul capacităţilor mele de gândire şi studiu în filosofia naturală (fizica), un apogeu pe care de atunci nu l-am mai atins niciodată.

Un corp în repaus rămâne în repaus şi un corp în mişcare liniară rămâne în mişcare liniară cu o viteză constantă, până când şi doar dacă o forţă externă este aplicată asupra sa.

Trebuie să observ, înainte de toate, că teoria mea despre refracţia luminii şi despre culori constă exclusiv în determinarea unor însuşiri ale luminii fără a emite vreo ipoteză despre originea ei.

Încercările sunt nişte medicamente pe care milosul şi înţeleptul farmacist ni le dă pentru că avem nevoie de ele, în proporţiile, cu frecvenţa şi cu greutatea cerută de împrejurări. Să avem încredere în îndemânarea sa şi să-i mulţumim pentru reţetă.

Ştiţi că adevărata metodă de a descoperi însuşirile lucrurilor constă în a le deduce din experienţă. V-am mai spus că teoria mea este concludentă pentru mine… nu numai pentru că sunt infirmate toate presupunerile contrarii, ci şi pentru că decurge din experienţele pozitive şi hotărâtoare.

Tactul este arta prin care marchezi un punct fara sa-ti faci un dusman.

Lumina este compusă din particule minuscule, sau corpusculi, emise de corpurile luminoase.

Am vazut mai departe decat au vazut altii pentru ca am stat pe umeri de giganti.

Pot să calculez mişcarea corpurilor cereşti, dar nu şi nebunia oamenilor.

A explica natura în totalitate este o sarcină mult prea dificilă pentru un singur om, sau chiar pentru o generaţie întreagă. Este mult mai bine să descoperi puţin, dar sigur, şi să laşi restul pentru cei care vor veni după tine, decât să explici toate lucrurile prin presupuneri, fără a fi sigur de nimic.

Orice lege naturală este legea lui Dumnezeu.

Adevărul se găseşte întotdeauna în simplitate, şi nu în multiplicitatea şi confuzia lucrurilor.

Dificultăţile sunt mai uşor de învins decât îndoiala.

Fiecarei actiuni i se opune o reactiune egala.

Albert Einstein

Any man who can drive safely while kissing a pretty girl is simply not giving the kiss the attention it deserves.- Un om care conduce mașina în siguranță în timp ce săruta o persoană, înseamnă că nu acordă sărutului destulă atenție.

Common sense is the collection of prejudices acquired by age eighteen – Bunul simț este o colecție de prejudecăți adunate până la varsta de 18 ani.

Everyone should be respected as an individual, but no one idolized. – Oricine trebuie respectat ca individ, dar niciodată idolatrizat.

I am enough of an artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world – Sunt destul de bun ca artist încât să pot desena lasându-mă purtat de imaginație. Imaginația e mai importantă decât cunoașterea pentru că, cunoașterea e limitată. Prin imaginație poți înconjura lumea.

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning. – Învață din ziua de ieri, trăiește pentru ziua de azi și speră pentru ziua de mâine. Lucrul important este să nu te oprești din a pune intrebari.

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new – Dacă cineva nu a greșit niciodată, înseamnă că nu a încercat să facă nimic nou.

If A is success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut. – Daca “A” reprezintă succesul in viață, atunci “A” este egal cu “x” plus “y” plus “z” . “X” reprezinta munca , “y” distracția si “z” înseamnă să-ți taci din gura.

 


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien