Return to Fizică

Alt subiect de examen – pentru vacanță

 
 

„Cum este iadul: exoterm sau endoterm? Motivați și argumentați”.

 
 

Cu câțiva ani în urmă, la facultatea de Inginerie Chimică a Universității din Oklahoma la examenul de „Termodinamică, Căldură si Transfer de Masă„, dr. Schlambaug profesor de termodinamică a dat urmatorul subiect de examen: „Cum este iadul: exoterm sau endoterm? Motivați și argumentați„.

 
 

Simțind caracterul cu umor al temei, majoritatea studenților au încercat să demonstreze „ceva” folosind legea lui Boyle sau alte legi ale termodinamicii.

 

Studentul Michael Colb a dat însă următorul răspuns original:

 
 

În primul rând trebuie postulat că „dacă sufletul există, el trebuie să aibă în mod obligatoriu o masă proprie”. Dacă sufletul are o anumită masă atunci și un mol de suflete trebuie să aibă o anumită masă molară. Pentru a stabili dacă în iad avem sau nu de-a face cu un transfer de masă de suflete, trebuie determinat în ce proporție ajung sufletele în iad și în ce măsură mai pleacă ele de acolo. Este justificat să acceptăm ipoteza conform căreia ” toate sufletele ajung în iad și ele nu mai pleacă de acolo”.

 
 

Justificare: În ceea ce privește sufletele care ajung în iad, trebuie să avem în vedere conceptele diferitelor religii din lume. Unele religii susțin că dacă nu ești membru al acelei religii vei ajunge în iad. Din moment ce există mai multe asemenea religii, deducem că toți oamenii și toate sufletele ajung în iad. Considerând rata de înaltă creștere a populației Terrei și faptul că până la urmă toți murim, deducem că numărul de suflete din iad este în continuă creștere.

Dacă se analizează cu atenție rata de modificare a volumului iadului, se poate constata faptul că potrivit legii lui Boyle, „pentru ca temperatura și presiunea să fie constante, raportul dintre masa sufletelor și volumul iadului trebuie să fie constant”.

 
 

* Ipoteza 1: Dacă iadul se dilată mai încet decât se umple cu suflete, sau nu se dilată deloc atunci temperatura și presiunea vor crește până când iadul va exploda în bucăți;

* Ipoteza 2: Dacă iadul se dilată mai repede decât se umple cu suflete atunci temperatura și presiunea vor scădea până când iadul va îngheța complet.

În aceste conditii se pune problema care poate fi răspunsul corect la întrebarea inițială.

 
 

Dacă se acceptă postulatul oferit de Teresa Banyai, studenta în anul I de la facultatea de litere, potrivit căruia „mai repede îngheață iadul decât să mă culc cu tine”, și având în vedere faptul că până acum eu nu am reușit să am o relație sexuală cu ea, atunci ipoteza 2 nu poate fi corectă.

 
 

În concluzie: Iadul este exoterm.

 
 


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien