Return to De la elevi

Păunul – manifestarea Phoenixului ceresc pe Pământ

 
 

Acest Phoenix pământesc, păunul, este o pasăre cu o mare istorie semnificativă de-a lungul timpului, fiind un ornament foarte inspirat pentru casele românești. Când admiri un păun ochii îți sunt atrași de marea fără de sfârșit a culorilor de pe coroana lui. Miile de ochi de pe penajul cozii sale sunt înzestrați cu darul de a-ți reflecta viața într-un curcubeu multicolor sugerând frumusețea vieții pe care noi nu întotdeauna o trăim. Păunul este o frumusețe rară. Pupila lui este scăldată într-o mare de buchete de crini aurii, iar aripile sale, care plutesc prin aer, sunt precum omul ce depășește totul în viața lui, ieșind demn și cu capul sus. Păunul a fost înzestrat cu ochii săi care oglindesc însușirile stăpânului său. Cu cât stăpânul este mai pur și mai sincer, cu atât ochii lui sunt mai mult scăldați în marea multicoloră, iar cu cât stăpânul său urmează o cale mai rea, ochii sunt închiși la culoare precum bolta cerească la miezul nopții.
Forma penajului său colorată cu o aureolă boreală rar întâlnită este ca o inimă care bate pentru cineva, conturul penajului sugerând dragostea neimaginabilă dintre doi oameni. De aceea păunul își arată dragostea pentru perechea lui înfoindu-și podoaba sub forma unui evantai în formă de inimă, lucru cu care-și cucerește aleasa. Pașii parcurși de ele sunt fini pe pământul tare, ei făcând un roditor precum mulțimea penelor frumos colorate care-i alcătuiesc podoaba sa cea măreață.
Semnificația phoenixului pământesc este aceeași în toate culturile. El, sau o statuetă așezați lângă om aduc noroc în viața de zi cu zi și-n carieră. Păunul este pasărea care prin mulțimea de culori te face să privești viața cu ochi mai buni, gândindu-te la frumusețea și satisfacțiile pe care ți le dă.

 

Predescu Alexandra


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien