Return to Articole

Ca’n codru part.1

 
 


Sâmbătă – 07.04.2011 – Zi de lucru la Izvorul 24

 

Noutatea adusă în ultimii ani de tăietorii de păduri este că se taie și pe versantul vizitat asiduu de turiști, cam peste tot…

Iată o galerie foto, mai jos, cu versantul vizitat, vor, nu vor, de turiști la Olănești. Totul, chiar de o parte și alta a celebrului deja drum dintre Izvorul 24 și Comanca. Au aprobare… Lemnele de foc sunt despicate, stivuite și cărate în liniște și cu sârg de echipele de tăietori de lemne, așa că în curând nu va mai fi acolo decât un pustiu de vizitat. Se aude sunetul topoarelor… Un proaspăt vizitator al Olăneștiului spunea ,,… de la Izvorul 24 începe sălbăticia„. Din nefericire aceasta simplă vorbă plină de admirație, altădată, are deja un cu totul alt sens. Totul la doar 200-300 m de celebrul Izvor 24, inspiratorul mai multor clădiri celebre, prin mini structura sa arhitecturală unică, la momentul terminării sale.

O „ironie” face ca la nici 20 de m de stiva de lemne de foc, un panou turistic să ne ureze bun venit în rezervația naturală Vânturarița și un altul de acum vreo 30 de ani povățuiește să îngrijim și protejăm pădurea.

Oare n-ar fi necesară inventarea unei taxe de protecție… pentru păduri? Sau prețul plătit în felul acesta, fiind prea mare, acoperă cheltuielile?

Iată și un premiu I obținut de o elevă din Vâlcea, la unul din concursurile naționale care deja consideră necesar S.O.S.-ul pentru mediul natural.

Descărcați și de aici, prezentarea care a câștigat – Locul 1 la: – S.O.S. Mediul natural

Razbunarea

Așteptăm natura…


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien