Return to Articole

Ca’n codru part.2

 
 

După o susţinută campanie în mass media, care urmărea stoparea acordării de licenţe pentru tăieri de arbori, măcar pe teritoriul Băilor Olăneşti, ale cărei ecouri nu sunt stinse, a urmat…
A urmat ce se poate vedea cu uşurinţă în proaspetele imagini cu proaspetele mutilări ale arborilor şi locurilor din staţiune. Chiar între Comanca şi Izvorul 24, locuri a căror simplă rostire dă naştere de amintiri frumoase celor care le-au vizitat, şi nu-s puţini, la lumina zilei se petrece ceea ce încearcă toţi măcar să nu vadă şi să nu-şi imagineze că vor fi consecinţe imense pe viitor.

Imaginile ce însoţesc articolul vă permit să înţelegeţi schimbarea de strategie a firmei tăietoare de lemne. Din trei tulpini ale fagului taie una anul acesta şi celelalte care se vor usca negreşit în anii următori. Crengile proaspăt tăiate sunt lăsate de izbelişte cu multă indolenţă pe marginea drumului, lăsând timpului rolul de a ascunde dezastrul iscat. Rumeguşul rezultat de la transformarea fagilor în simple bucăţi de lemn de foc (cum se observă în part.1) e lăsat de asemenea pentru posteritate, chiar lângă campingul de la Comanca….

 

Click pe imagine pt. prezentare

 
 

Memoriile unui fag…

 

 


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien