Return to Bloguri

Alter ego

 
 

              
Ca educator,în fața unei clase de elevi, transmiți nu numai cunoștințe științifice, ci și emoții, sentimente. Elevii văd în tine un model de comportare, de ținută estetică, un model de viață.
Adeseori ei descifrează în noi și modul de viață pe care il avem dincolo de ușa sălii de clasă, în funcție de cum ne comportăm cu ei, mai calmi, sau mai nervoși.
Eram odată, la un sfârșit de an școlar, la o clasă a XII a, când discuțiile cu elevii erau mai libere, iar un elev mi se adresează, cu rugămintea dacă îmi poate pune o întrebare. Deși m-am temut să nu fie ceva indecent, i-am permis.
M-a întrebat dacă e adevărat că eu mă împac bine cu soțul meu, că ei așa cred. Înainte de a le răspunde, i-am întrebat de unde le-a venit această curiozitate ce ținea de viața mea particulară.
Mi-a răspuns că intru în clasă calmă, zâmbind, că nu arunc pe masă catalogul și nu îi ameninț cu ascultarea (azi vă aranjez eu!) cum fac alți profesori…. Că nu îmi vărs nervii pe ei…
Aceasta fiind,în percepția lor, dovada unei vieți echilibrate în familia mea…Sigur că nu m-a deranjat întrebarea elevului, de aceea am și răspuns ce trebuia, confirmând bănuiala lor.  Dar mi-a dat mult de gândit…


Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu

Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien